Qui som?

Mi foto
Nesma, Clara, Ángel, Ian, Marc, Carla, Wiam, Javi, Sergio, David, Marta, Valentina, Adrià, Brenda, Mireia, Sira, Sergi, Anna, Emma, Irene, Joaquin, Fernando, Gurjeet, Marta, Qiu i Noemi.

ESTRENEM PDI

Ja ens han instalat la Pissarra Digital Interctiva!





SALIDA AL IMAX

El viernes día 19 fuimos de excursión al Imax de Barcelona. Nos han explicado que hay tres tipos de pantalla: la imax, que es una película normal, solo con la pantalla gigante, onimax, que es una pantalla que parece que estés dentro de la película y el imax 3D, que te da la impresión de que se salen de la pantalla.

Vimos dos películas: una del océano salvaje y otra del cuerpo humano.


La del océano la hemos visto en una pantalla gigante por lo menos el doble de los cines normales y era la más grande del mundo; la hemos visto en 3D, con las gafas. Trataba de la pesca de las sardinas y todos sus depredadores: delfines, tiburones y pingüinos de campo. También explicaban que los humanos cazamos las sardinas y cada vez hay menos. También explicaron como los animales captan los peces para cazarlos.
En la del cuerpo humano la hemos visto en una pantalla de sistema onimax, era gigantesca, en forma de esfera. Te explicaban nuestras partes del cuerpo, el corazón, como los bebes recién nacidos podían respirar un poquito debajo del agua, como se formaban los bebes, como cuando crecemos nos crecen los pechos y nos salen pelos, el embarazo, la respiración...

Escrito por 5º B - Castellano




 












ERUPCIÓ VOLCÀ


Abans de fer erupcionar el volcà vam fer una prova en un got!
Material necessari:

Bicarbonat, àcid cítric, colorant, aigua, un got, plat i mesurador.

Fiquem el bicarbonat i l'àcid cítric al got i.....


... ho barregem.


Afegim el colorant a l'aigua de l'ampolla


 amb la cullera per mesurar


Aboquem l'aigua a la barreja de bicarbonat i l'àcid 


i.....


 



oooooooohhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!


I ara a fer erupcionar el volcà!



Gràcies flipis per la vostra col·laboració!

L'EXPERIMENT DE L'APARELL RESPIRATORI

Quan vam fer l'experiment vam poder veure un pulmó de xai de veritat! Va ser molt interesant quan el vam tocar amb les nostres mans i també amb un tub vàrem poder veure com s'inflaba quan bufavem.
També vàrem veure l'interior del cor i vam obrir l'esòfag on hi havia mejar i olorava malamnet.
Amb els pulmons, també vam veure la tràquea que era cartilaginosa.
En aquest experiment van participar en Josep, la Marta i la Cristina i a demés tots els alumnes de 5è A i 5è B, va ser molt divertit!!
Fer, Valentina, Adri, Sira, Nesmi












L'ARRIBADA D'EN HUESITO


Estavem fent Medi, el 4 de novembre, quan la Marta (profe) va trobar una sargantana a l'armari. La Marta va pensar que era de joguina, però desprès vam veure que era de debó, s'havia mort i fins i tot, s'havia dissecat!Primer la Marta ens va deixar agafar-lo, i tocar-lo a tots. Desprès ens vam anar a rentar-nos les mans, la Marta es va anar a ensenyar la sargantana i vam fer votacións. Al final tots vam estar d'acord i vam decidir el nom de HUESITO. Avui en dia en Huesito es molt famós i estimat a la classe i està en una capseta transparent adornada amb el seu nom on tothom el pot veure.
Mireia, Clara i Brenda


ELS MURALS DELS APARELLS

En medi, al primer tema vam estudiar els quatre aparells, que són: respiratòri, excretor, digestiu i circulatòri. 
Ens vam posar en grup i... mans a l'obra a fer un murals que van quedar ben macos! 

David, Sergi, Javi, Angel









RETRATS AMB COLLAGE

Vam fer un collage amb revistes i amb una foto de la nostra cara. Vam agafar distintes revistes com d'internet, de moda, d'animals, de futbol i moltes més coses. Primer es buscava la imatge que volíem enganxar i després la nostra foto i s'enganxava i es decorava amb fotos de revistes.

Joaquin, Emma, Carla.